Ikke-kategoriseret

To overvejelser når du og din kæreste vil købe hus uden at være gift

At købe hus sammen som kærester kan være en spændende, men også kompliceret proces, måske også hvis ikke I er gift. Der er flere juridiske og økonomiske aspekter at tage hensyn til, når I investerer i en bolig sammen. Her er to vigtige overvejelser, som kan hjælpe jer godt på vej.

At få hjælp fra en advokat

Når I køber hus som ugifte, kan det være en god idé at få hjælp fra en advokat med erfaring inden for boligkøb og samlivskontrakter. I modsætning til ægtefæller, som er beskyttet af ægteskabsloven, har kærestepar ikke de samme juridiske rettigheder, når det kommer til ejerskab og fordeling af ejendom. Derfor kan det være vigtigt at få udarbejdet en skriftlig aftale, der præciserer, hvordan ejerskabet fordeles, hvad der sker, hvis I går fra hinanden, eller hvis én af jer afgår ved døden.

En advokat kan hjælpe jer med at forstå konsekvenserne af at være fælles ejere af et hus, uden at være bundet af ægteskabets juridiske rammer. Det kan f.eks. være relevant at overveje en samejekontrakt, som regulerer, hvordan huset skal fordeles i tilfælde af en eventuel opløsning af forholdet.

At overveje økonomisk fordeling og fælles ansvar

En anden vigtig overvejelse kan omhandle, hvordan I vil fordele den økonomiske byrde og ansvar for huset. Selvom I køber huset sammen, er det ikke sikkert, at I kan eller vil bidrage lige meget økonomisk, og det kan være en god idé at tage højde for dette allerede fra starten. I kan for eksempel overveje, hvordan udgifter som udbetaling, boliglån, vedligeholdelse og daglige udgifter skal fordeles mellem jer. Hvis én af jer betaler en større andel af boligens omkostninger, kan det være relevant at tage højde for det i en aftale, som beskytter denne parts investering. Det kan også være vigtigt at drøfte, hvad der sker, hvis den ene part af en eller anden grund ikke længere kan bidrage økonomisk. En klar aftale om, hvem der er ansvarlig for hvad, kan hjælpe med at undgå konflikter i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *